Svijet

RATNA ZONA U PARIZU! Centar grada je u plamenu, lete kamenice, suzavci i baklje - tuča demonstranata i policije! (VIDEO)

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

U francuskoj prestonici su danas u toku dana izbili sukobi između policije i pripadnika kurdske zajednice!

Izvor: Twitter/catherine___c

U prestonici Francuske, u Parizu, su danas u toku dana izbili sukobi između policije i pripadnika kurdske zajednice zbog ubistva trojice Kurda, prenosi britanski "Rojters". Da podsjetimo, pucnjava se dogodila u petak kada je Vilijam M. (69) iz za sada nepoznatog razloga ispalio osam hitaca. Tom prilikom je ubio trojicu Kurda, a četiri osobe su ranjene.

Pogledajte sukobe u Parizu

U blizini Trga republike je prevrnuto nekoliko automobila, a sukobi su izbili kada su demonstranti gađali policiju koja je odgovorila suzavcem. U međuvremenu je nekoliko automobila prevrnuto i zapaljeno. Napadač Vilijem M. (69) je trostruko ubistvo izvršio u Kurdskom obližnjem kafiću u 10. arondismanu u Parizu. U petak, kada su se ubistva i dogodila, kurdska zajednica se spremala da obilježi 10. godišnjicu nerazjašnjenog ubistva tri aktivistkinje.

Napadač Vilijem M. (69) je nedavno pušten iz zatvora prema pisanju francuskih medija i čekao je na suđenje zbog napada sablojm prije godinu dana na izbjeglički centar u Parizu. Tužilaštvo je saopštilo da su istražitelji optužbama za ubistvo dodali i rasističke motive. Pariska tužiteljka Lor Beksio izjavila je u petak da je mogući motiv napada bio rasizam, dok kurdski predstavnici insistiraju da je riječ zapravo o terorističkom napadu.