Svijet

RUS IDE U VOJSKU DA BI DEDA ZADRŽAO STARU LADU! "Ja sam potpisao ugovor" - Putinov oglas za regrutaciju RASPLAMSAO mreže

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Oglas prikazuje dedu Rusa koji nema novca i odlučuje da proda svoj stari automobil Ladu.

Izvor: Youtube/Twitter/Anton Gerashchenko

Društvenim mrežama danas se proširio video snimak kojim se Rusi pozivaju da se priključe vojsci. Autentičnost video snimka koji je okačen na Tviter je potvrdio Christo Grozev, istraživač na poznatom sajtu za forenziku obaveštajnih službi.

Oglas prikazuje dedu Rusa koji nema novca i odlučuje da proda svoj stari automobil Ladu. Kada mu potencijalni kupac za automobil ponudi duplo manje nego što je tražio, unuk se pojavi u uniformi ruske vojske i kaže: "Deda, ja sam potpisao ugovor". Na to deda odgovara: "Sad ćemo sigurno biti OK".

.

Video je na Tviteru podelio i Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je napisao: "Nova reklama za rusku vojsku - jednostavno vam nudi da menjate svog unuka za već postojeću Ladu".

"Ruski kanali raspravljaju o tome da li je ovaj oglas za regrutaciju stvaran ili je ukrajinska psihološka operacija. Prikazuje dedu i unuka koji žive u krajnjem siromaštvu, gde je jedino rešenje unuka da spase svoju staru Ladu da ode u vojsku. Ispostavilo se da je ovo pravi ruski oglas", objavio je na Tviteru Kristo Grozev.

Tagovi