Svijet

UKRAJINCI NAPALI BELGOROD HIMARS RAKETAMA! ČULE SE EKSPLOZIJE: Ima poginulih i ranjenih, oglasio se guverner

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Čelnici Belgoroda su potvrdili da je grad napadnut od strane ukrajinske vojske.

Izvor: Twitter/screenshot/Tendar

Najmanje četiri osobe su povrijeđene u današnjem granatiranju oko ruskog Belgoroda, saopštile su vlasti u toj oblasti. Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov kaže da je nekoliko ljudi ranjeno u napadima širom regiona.

"Naš PVO sistem je aktiviran iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti. Poznato je da su četiri osobe povrijeđene. Ljekarske ekipe ih odvoze u bolnicu“, rekao je on.

Iako su prve informacije govorile da su napadnuti položaji PVO ruske vojske, ispostavilo se i da su HIMARS-ima raketirana okolina grada. Prema poslednjim informacijama jedna osoba je poginula, a njih čak sedam ranjenih. Tri svjedoka izjavila su agenciji Rojters da su se danas u gradu čule jake eksplozije.

Ukrajinci odbili seriju napada na istoku

Ukrajina tvrdi da je u subotu odbila ruske udare u blizini brojnih istočnih naselja. Kijev je saopštio da je Moskva pokušala da izvrši napade na Stelmahivku i Serebrianske u regionu Luganska, kao i na Verhnokamjanske, Vimku, Vesele, Bahmut, Kliščivku, Opitne, Pervomajske, Nevelske i Krasnohorivku u Donjeckoj oblasti.