Svijet

STRADALA 2 POLICAJCA U VELIKOJ AKCIJI! Cela država na nogama, napadači napravili karambol - HOROR zbog nestale osobe!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

U Australiji je šest osoba ubijeno uključujući dva policajca!

Izvor: YouTube/7News Australia/Printscreen

U Australiji je šest osoba ubijeno uključujući dva policajca u razmeni vatre na imanju u australijskoj državi Kvinslend, piše američki "CNN". Policija je bila u potrazi za nestalom osobom kada je iznenada došlo do pucnjave. Prema prvim informacijama, dva nepoznata napadača su ubila dva policajca na imanju u Viambili koje se nalazi na oko 300 kilometara severozapadno od Brizbejna.

Dva policajca su ubijena, a dvojica su ranjena sa lakšim telesnim povredama i prebačeni su u bolnicu. Njihove rane srećom nisu opasno i njih dvojica nisu životno ugroženi.

Specijalci iz helikoptera su uz helikoptersku podršku napali imanje i stradalo je šest osoba ukupno. Oglasio se premijer Australije Entoni Albaniz povodom ovog incidenta.

"Ovo je strašan i srceparajući dan za porodice i prijatelje policajaca Kvinslenda koji su izgubili živote na dužnosti. Moje saučešće svima koji tuguju, Australija tuguje sa vama", rekao je Albaniz.

Komesarka policije Kvinsledna Katarina Kerol je rekla da je u akciji izgubljeno najviše ljudskih života koji je državna policija pretrpela u jednom događaju u poslednje vreme. Rekla je da će se istražiti sve okolnosti ove tragedije.