Svijet

DUEL TENKOVA PRSA U PRSA! UKRAJINA POGODILA, PA DOKRAJČILA RUSKI OKLOPNJAK! "Pokazala ko je gazda" - Procurio video

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Pojavio se snimak duela ruskog i ukrajinskog tenka.

Izvor: YouTube/Screenshot/ClickHeart TV 2

Ovo je trenutak kada su ukrajinske snage uništile ruski T-73 u duelu dva tenka. Na snimku iz vazduha se vidi ukrajinski T-64 kako se kotrlja niz put pre nego što je otvorio vatru i čini se da pogađa ruskog protivnika.

Čini se da T-64 zadaje direktan udarac sa prvim pogotkom, a zatim brzo sledi drugi hitac da završi posao. Nastavlja da puca na rusku poziciju, uz eksplozije i plamen koji se vidi na snimku dok se dim diže u vazduh. Ovo se dešava dok ruske snage gađaju mete u istočnoj i južnoj Ukrajini raketama, dronom i artiljerijom, i kako Moskva nastavlja da baci ono što je preostalo od njene ofanzivne moći na grad Bahmut. Slike borbenog tenka na život ili smrt su dobijene od 92. odvojene mehanizovane brigade u nedelju, 11. decembra.

Sukob ruskog i ukrajinskog tenka
Izvor: Youtube/Click Heart TV2

Uz video, jedinica je objavila saopštenje u kome se slavi pobeda, u kome se kaže: "Tenkovska posada T-64BV, čuvena 92. odvojena mehanizovana brigada, ušla je u tenkovski duel protiv ruskog T-72B3. Ukrajinski tankeri dokazali ko je gazda u Ukrajini!

"Od prvog pucnja neprijateljski tenk se pretvorio u staro gvožđe. Slava Ukrajini i tenkovskim trupama! Pobeda je naša!' dodaje se u saopštenju.

Na snimku, snimljenom dronom koji gleda na nepoznato bojno polje, vidi se ukrajinski tenk kako se kotrlja niz put posut olupinama, koji sa leve strane ima red drveća i bombardovanih polja, a sa desne strane uništene zgrade. Iznenada, dok se još uvek kreće, vidi se bljesak eksplozije iz cevi ukrajinskog T-64, dok njegovi operateri ispaljuju metak pravo ispred sebe niz put.

Delić sekunde kasnije, stotinama stopa uz put, primećuje se druga eksplozija dok se metak udara u ruski T-73, koji izbija u plamen. Dok se gusti oblak dima diže iznad bojnog polja, ukrajinsko vojno vozilo ispaljuje još jedan metak – ponovo gađajući istu metu. Kamera se okreće okolo tako da gleda preko ukrajinskog tenka i niz put. T-64 ispaljuje još jedan metak na metu koja je još uvek u plamenu.

Dramatični snimak prenela je i Kancelarija za strateške komunikacije (StratCom) Oružanih snaga Ukrajine uz saopštenje u kojem se potvrđuje tenkovska bitka, u kojoj se kaže: „T-64 je direktno pogodio i uništio ruski T-73. Video objašnjava zašto je tenk tako strašno oružje. Projektil leti gotovo ravnom putanjom. Postoji veoma kratak vremenski period između ispaljivanja projektila i udarca, a ako se tokom gađanja artiljerije ili minobacača čuje se zvižduk projektila i sakrijete se, toga tenkovskoj borbi nema".

Kijevski vojni zvaničnici nisu otkrili gde se bitka odigrala, ali njeno oslobađanje dolazi usred teških borbi oko istočnog grada Bahmuta u Donjeckoj oblasti.