Svijet

SPREMA SE NAJBRUTALNIJI UDARAC NA RUSIJU DOSAD! Moskva strijepi, na udaru su banke, televizije i vojska

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Evropska komisija je predložila danas da se uvede i deveti paket sankcija Ruskoj Federaciji.

Izvor: Profimedia

Evropska komisija je danas predložila deveti paket sankcija Rusiji koje bi uključivale još 200 ljudi, preduzeća, tri banke, četiri televizijske stanice, nekoliko kompanija u vojno-industrijskom kompleksu, rusku energetsku i rudarsku industriju (potpuna zabrana investiranja u rudarstvo) i ograničenja nabavke bespilotnih letjelica, prenosi britanski "Rojters". Ovo je potvrdila predsjednica Evropske komisije Ursula fo der Lajen.

Novi, deveti paket sankcija će morati da odobri Savjet Evropske unije na sastanku koji će se održati u toku sledeće nedelje. Na "crnoj listi" bi trebalo da se nađu visoko rangirani oficiri ruske armije, članovi parlamenta, guverneri, ministri, političke partije i kompanije. Imena i nazivi kompanija će biti poznati kada Savjet Evropske unije usvoji novi paket sankcija.

Na meti novog paketa sankcija bi mogla da bude "Sveruska regionalna razvojna banka". Predlog Ursule fon der Lajen je da se uvedu ograničenja izvoza robe dvostruke namijene. To se odnosi na brojne hemikalije, nervne agente, elektroniku i komponente.

"Prekinućemo pristup Rusiji svim vrstama bespilotnih letjelica, a predlaženo i da se zabrane direktne isporuke dronova u Rusiju i njihov izvoz u treće zemlje, na primjer u Iran. Treba udariti i na rusku propagandnu mašinu tako što će se isključiti iz etra još četiri ruska kanala u Evropskoj uniji i zabraniti im emitovanje i na onlajn platformama", rekla je predsjednica Evropske komisije.

Tagovi