Svijet

"RUSIJA IMA NAJNAPREDNIJE ORUŽJE, RASTE PRIJETNJA!" Oglasio se PUTIN: Mi nismo započeli rat u Ukrajini!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Oglasio se predsjednik Rusije Vladimir Putin pa rekao da Rusija nije započela rat u Ukrajini.

Izvor: YouTube/screenshot/Guardian News

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas tokom sastanka ruskog savjeta za ljudska prava, koji je održan putem video veze, da "Rusija nije započela rat u Ukrajini". On je rekao da je rat počeo "pučem" 2014. godine, nakon čega je Rusija anektirala Krim.

On je rekao da "Rusija nije imala šanse da smiri situaciju u Ukrajini", zemlji koju je napala 24. februara ove godine. Zatim je rekao da Poljska, koja se graniči sa Ukrajinom, želi da okupira dijelove ukrajinske teritorije. Podsjetimo, Poljska je od početka rata primila milione ukrajinskih izbjeglica.

"Prijetnja nuklearnog rata raste"

Zatim se osvrnuo na strahove oko nuklearnog oružja, tvrdeći da "prijetnja nuklearnog rata raste". Odmah potom je rekao da "Rusija razmatra upotrebu nuklearnog oružja samo kao odgovor na napad" i rekao da "Rusija nema taktičko nuklearno oružje u drugim zemljama, za razliku od SAD".

"Nismo razgovarali o korišćenju nuklearnog oružja", rekao je Putin, a zatim dodao: "Rusija nije poludjela. Imamo najnaprednije oružje, ali ne želimo da njime mašemo".