Svijet

JEZIVO! POLICAJAC IZREŠETAO MLADIĆA NASRED ULICE! Pokušao da mu otme pušku, a onda je hladnokrvno ubijen (UZNEMIRUJUĆE)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ovaj jezivi obračun se dogodio u gradu Havara južno od Nablusa na Zapadnoj Obali.

Izvor: Twitter/screenshot/Natsecjeff

Dvadesetdvogodišnji Palestinac Amar Muflek ubijen je juče u sukobu sa izraelskim policajcem, nakon što je navodno nožem izbo i ranio dvojicu službenika granične policije. Ovaj jezivi obračun se dogodio u gradu Havara južno od Nablusa na Zapadnoj Obali.

Još uvijek je nejasno da li je on taj koji je nožem izbo službenike Granične policije, koji su lakše ranjeni. Sniamk ubistva mladića izazvao je veliki bijes i negodovanje u arapskom svetu, ali i podršku kod onih koji podržavaju Izrael.

Na snimku se vidi policajac koji drži za vrat Amara, koji u jednom trenutku se opire i počinje da se rva sa policajcem. Nekoliko ljudi koji su bili tamo pokušali su da intervenišu i pomognu Meflehu, ali je policajac nastavio sa hapšenjem. On je tom prilikom policajca najprije udario, a zatim uhvatio za cijev od automatske puške u namjeri da mu je otme.

U tom trenutku vidi se na snimku policajac uzima pištolj, Amar pokušava da biježi, ali pada i policajac u njega tom prilikom ispaljuje nekoliko hitaca. Zatim slijedi cika i vriska okolnih muškaraca. Kancelarija palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa objavila je saopštenje nakon incidenta, u kojem se navodi da je "hladnokrvno ubistvo zvanična politika izraelske vlade".

Tagovi