Svijet

ŽENA ŠEIKA IZ KATARA HALJINOM PRIVUKLA OGROMNU PAŽNJU

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Supruga katarskog šeika i bivšeg katarskog emira Hamada ibn Halifa ela Tanija Šejha Moza ibn Naser nije u javnosti napravila ijednu modnu grešku. Njena nova fotografija koja je objavljena na Instagramu pravi je dokaz toga.

Izvor: Kurir/ Profimedia

"Šejha Moza neretko se može vidjeti na tribinama Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru koje je počelo 20. novembra, a koje će trajati do 18. decembra", saopštava Kurir

Takođe, ova uticajna žena u zemlji domaćinu Mundijala, pojavljuje se ovih na događajima posvećenim obrazovanju. Ova sfera je godinama polje njenog interesovanja i djelovanja, prenosi Blic Žena.

"Njeno novo modno izdanje je zaista posebno jer se radi o abaji ručno oslikanoj kanom, kako se navodi na Instagram stranici posvećenoj njenom stilu", piše Kurir

Abaja je haljina koju nose žene u delovima muslimanskog svijeta, a Moza je obukla model brenda koji se zalaže za održivu modu i koji u kreiranju koristi tehniku oslikavanja detalja na odeći kanom.

Haljina je specijalno dizajnirana za suprugu katarskog šeika i bivšeg emira kog vidite na fotografiji pored nje.

"Šejha Moza je uz tradicionalnu odjeću obula i elegantne salonke i torbu modernog dizajna, još jednom pokazavši umjeće kombinovanja tradicionalnog i savremenog dizajna", zaključuje Kurir.