Svijet

BOLNIČARKA POKUŠAVALA DA SPASI TINEJDŽERKU IZ SMRSKANOG AUTA! Par sati kasnije saznala JEZIVU istinu, nije ni slutila...

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Već tada je Džejm Erikson pretpostavljala da djevojci koju je pokušala da spasi nema spasa, ali zbog težine povreda nije prepoznala o kome se radi.

Bolničar Džejm Erikson (levo), koja je prošle nedelje pozvana u nesreću i nije znala da pokušava da spase sopstvenu ćerku jer su joj povrede bile preteške, teši njen suprug Šon Erikson, dok govori za medije u Erdriju. , Alta., utorak, 22. novembar 2022.
Izvor: Profimedia

Bolničarka iz Kanade koja je prošle nedelje prva reagovala na saobraćajnu nesreću i pomagala povređenoj tinejdžerki, nije bila svjesna da je u pitanju njena rođena ćerka koliko je bila neprepoznatljiva zbog povreda, piše Gardijan. Kada je Džejm Erikson 15. novembra stigla na mjesto nesreće na zaleđenom dijelu autoputa u Alberti, zatekla je užasnu saobraćajnu nesreću i tinejdžerku sa teškim povredama. Eriksonova je i tada pretpostavljala da djevojci nema spasa. Ali zbog težine povreda, Eriksonova nije prepoznao o kome se radi.

Eriksonova se skoro pola sata mučila da izvuče djevojčicu iz vozila i ostala je sa njom sve dok tinejdžerka nije prebačena u obližnju bolnicu u Kalgariju. Kada je Eriksonova stigla kući na kraju smjene, dočekali su je policajci koji su rekli da je njena 17-godišnja ćerka Montana bila žrtva nesreće. Rečeno joj je da su povrede preteške i da je Montani skinut aparat za održavanje života.

"Teško povrijeđeni pacijent kojem sam pomagala je moje jedino dijete. Moja mala ja. Moja ćerka, Montana", rekla je porodici i prijateljima. "Iako sam zahvalna za 17 godina koje sam provela sa njom, tužna sam i pitam se: šta bi postala da si imala priliku da odrasteš, djevojčice moja? Uništena sam. Ja sam slomljena. Nedostaje mi dio mene. Sada mi jedino preostaje da pokušam da pokupim polomljene dijelove svog života jer se od mene očekuje da nastavim", rekla je očajna žena.

Obraćajući se novinarima u utorak u Erdriju, Eriksonova je opisala svoju ćerku. "Bila je borac i borila se do dana kada je umrla i bila je prelijepa", rekla je. Ričard Rid, prijatelj i kolega bolničar, nekoliko puta se slomio dok je novinarima pričao o nesreći u kojoj je automobil u kojem su bile dvije tinejdžerke izgubio kontrolu i udario ga je kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Vozač je uspio da izađe iz vozila, ali je putnica Montana ostala zaglavljena. Eriksonova je prva stigla na lice mjesta, a kasnije je svom suprugu rekla da je tužna jer će "jedna porodica vjerovatno izgubiti ćerku".

Inače, plivačica koja je željela da upiše pravni fakultet, Montana je svoj "poslednji poklon" dala onima kojima je to najpotrebnije. "Donirala je svoje organe, a dva života su spasena od njenih organa", rekla je Eriksonova. "Tako smo srećni što naša djevojčica živi u drugima i što je spasila druge ljude nakon ove tragedije. Znamo da je to ono što bi ona željela i veoma smo ponosni na nju i nedostajaće nam mnogo, mnogo."