Svijet

SRUŠILI ZID ZGRADE DA BI GA IZVUKLI NAPOLJE! Nekada najdeblji čovjek na svijetu je sad skroz drugačiji, imao 600kg

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kaled Mohsen Al Šari (31) je 2008. godine važio za najdebljeg čovjeka na svijetu sa težinom od 610 kilograma dok je imao svega 17 godina. Danas je to potpuno druga osoba.

Izvor: Youtube/On Demand News/Screenshot

Kaled Mohsen Al Šari (17) iz Saudijske Arabije je 2008. godine važio za najdeblju osobu na svijetu, piše "Dejli Star". Tada je imao 17 godina i bio je težak oko 610 kilograma. Pažnju svjetske javnosti je dobio tokom 2012. godine kada je kranom izvučen iz svoje sobe. Njega je iz sobe izvukao kran koji ga je podigao sa sve krevetom na kojem je sjedio.

Kaled je tada živjeo na drugom spratu stambene zgrade u gradu Jarzan koji se nalazi u južnom dijelu Saudijske Arabije. Dio zgrade, odnosno zidova je morao da se sruši da bi ga izvukli iz sobe iz koje nije izašao dvije i po godine! Kralj Abdulah je saznao za ovaj slučaj i organizovao mu je lječenje. Tim od 30 ljekara i jednog vojnika je bio potreban da bi ga transportovali do bolnice.

Kaled Mohsen Al Šari
Izvor: Saudi Ministry of Health

Nakon desetak godina terapije, Kaled sada izgleda skroz drugačije. Smršao je i sada njegova težina iznosi 101 kilogram. Pokrenuo je program koji ima za cilj da osvesti gojazne ljude da povedu računa o svom zdravlju i o izgledu. Poslednju operaciju je imao 2017. godine.

Najdeblji čovek na svetu
Izvor: YouTube/On Demand News

Tagovi