Svijet

HVALA BOGU ŠTO ODLAZE! LUKAŠENKO ODUŠEVLJEN ŠTO STIŽE POMOĆ IZ RUSIJE: "Znamo i mi da isječemo hleb i stavimo meso"

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Kompanija Mekdonalds napušta Bjelorusiju, a predsjednik Lukašenko je oduševljen.

Izvor: Youtube/euronews (in English)/printscreen

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nasmijao se danas odlasku Mekdonaldsa iz njegove zemlje, gdje će ga zamjeniti ruski lanac restorana brze hrane uz komenatar "I mi znamo da sječemo hleb“. U Bjelorusiji će od 22. novembra poslovati Mekdonalds pod nazivom "Tejsti and point”, što je naziv ruskog lanca koji je preuzeo restorane američke kompanije u Rusiji. Zvanično objašnjenje nije dato.

"Hvala Bogu što odlazi", rekao je Lukašenko u petak tokom sastanka sa radnicima poljoprivredno-prehrambenog sektora. "Moramo da uradimo za sebe ono što je Mekdonalds nekada radio. Znamo i da isječemo hleb i stavimo parče mesa unutra, ispečemo pomfrit i napravimo salatu“, rekao je on.

Franšiza restorana KSB Victori koja vodi McDonald's restorane u Belorusiji objavila je 11. novembra da će uskoro promijeniti ime u "Tejsti and Point“ kao u Rusiji.

Prvi restorani pod tim imenom otvoreni su u Rusiji 12. juna, zamjenivši Mekdonalds, koji je napustio zemlju zbog ruske invazije Ukrajine 24. februara. Mnogi drugi strani brendovi kao što su Coca-Cola, H&M i Ikea su to uradili.