Svijet

ZLOKOBNA PRIJETNJA KADIROVA-"GOSPODO, DOĆI ĆU PO VAS": Kijev raspisao potjernicu za liderom Čečena, stigao surov odgovor

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Kadirov je označen kao "pojedinac koji se krije od istražnih tijela",Ukrajina stavila Kadirova na potjernicu

Izvor: YouTube/ЧГТРК "Грозный"/Screenshot

Ukrajinska Služba bezbjednosti stavila je lidera Čečenije Ramzana Kadirova na potjernicu, prema informacijama dostupnim na sajtu ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Kadirov je označen kao “pojedinac koji se krije od istražnih tijela”, a na potjernici je i njegova fotografija, prenio je TASS.

Lider Čečenije nije dugo čekao da odgovori na ovo, pa je poručio večeras Ukrajini da nema potrebe da ga stavlja na potjernicu i da ga traži, ističući da će doći sam.

"Gospodo SBU, odredite mjesto i vrijeme, ja ću doći. Doći ću po vas i kazniti vas za sve vaše zločine", poručio je Kadirov putem video snimka objavljenom na Telegramu, pa  dodao da je već nekoliko puta bio u Ukrajini.

Služba bezbjednosti Ukrajine (SBU) stavila je Kadirova na poternicu zbog "vođenje agresivnog rata ili agresivne vojne akcije", za šta je predviđena kazna zatvora od 10 do 15 godina, prenijela je agencija RIA Novosti.