Svijet

ŠTA JE OVO NA PUTINOVOJ RUCI, SNIMAK BRZO OBRISAN: Britanci pokrenuli glasine, misteriozne modrice probudile sumnju

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ponovo su pokrenute glasine o Putinovom lošem zdravlju, nakon snimka na kome je ruka ruskog predsednika u modricama.

Izvor: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin uslikan je sa modricama od intravenske injekcije na nadlanici, što je pokrenulo nove glasine o zdravlju ruskog predsednika. Putin je viđen kako se sastaje sa regionalnim guvernerom u njegovoj državnoj rezidenciji izvan Moskve, a The Sun tvrdi da bi to moglo biti povezano sa lečenjem raka.

Činilo se da ima nekoliko malih modrica na šaci, verovatno od intravenske injekcije, navodi The Sun. On je putem video veze razgovarao sa guvernerom Altajske oblasti Viktorom Tomenkom iz njegovog doma u Novo-Ogarjevu, oko 40 kilometara zapadno od ruske prestonice.

To dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je Putin fotografisan sa sumnjivim tragovima od infuzije, usred glasina da pati od raka i paralizovanog bola.

Dopisnik Kiiv Posta Džejson Džej Smart podelio je snimak na Tviteru, tvrdeći da "snimci koje su objavili mediji ruske vlade pokazuju šta bi mogli da budu tragovi infuzuje na Putinovoj ruci“.

Takođe je tvrdio da je Moskva objavila dva video snimka: jedan sa teškim vodenim žigom kako bi navodno prikrio Putinovu ruku, a na drugom snimku modrice se uopšte ne vide. Ruske državne vesti na brzinu su izbrisale snimak, što će doprineti spekulacijama o Putinovom lošem zdravlju.

To je usledilo nakon glasina da će Putin otkazati svoje planirano nacionalno obraćanje po prvi put u narednim mesecima.

U međuvremenu, ranije ovog meseca, procureli su dokumenti koji sugerišu da Putin ima Parkinsonovu bolest i rak. Dokumenti koje je ekskluzivno pribavio The Sun takođe tvrdi da je 70-godišnji "natrpan steroidima" da bi mogao da funkcioniše.

Putin ne prisustvuje samitu G20 na Baliju ove nedelje, a njegov ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov otputovao je u Indoneziju umesto njega.