Svijet

PLANETA OD OVOG TRENUTKA IMA 8 MILIJARDI LJUDI! Ovo je mali stanovnik koji je zaokružio broj! (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Tokom godina, UN su birale bebe da proslave prekretnice svjetske populacije koja je dostigla pet, šest i sedam milijardi, a danas se rodila beba koja je osmomilijarditi stanovnik.

Izvor: Youtube/News5Everywhere/Screenshot

Ujedinjene nacije su saopštile da je svjetska populacija dostigla granicu od osam milijardi, dodajući da bi rast stanovništva mogao da počne da usporava i da će mu biti potrebno 15 godina da dostigne granicu od devet milijardi. Simbol tog podatka postala je beba rođena u Manili.

Kako prenose mediji, djevojčica Vinice Mabansag, beba koja je rođena u Tondu u Manili 15. novembra, odabrana je da bude osmomilijardita osoba na svijetu. Globalno tijelo ne očekuje da će svjetska populacija dostići deset milijardi do 2080. godine, prenio je BBC. Od 1800. godine, svjetska populacija je skočila osam puta sa jedne milijarde na osam milijardi.

Osmomilijarditi stanovnik na svetu
Izvor: Youtube/News5Everywhere

"Upravo smo svjedočili rođenju osammilijardite bebe na svijetu na Filipinima. Njeno rođenje čekali smo oko dva sata, stigli smo u 23 sata, a beba je rođena u 1:29 ujutro, prirodnim putem", rekao je dr Romeo Bituin, glavni ljekar bolnice Dr. Jose Fabella Memorial Hospital, a prenosi Index.hr.

Možda ce vas zanimati