Svijet

KANIBAL DAO OGLAS DA JE GLADAN, ON PRISTAO! "Vješto ću te isjeckati", 20kg mesa pržio i jeo mjesecima!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Kanibal Armin Mejves je pojeo 20 kilograma mesa Bernda Brandesa kog je našao putem društvenih mreža.

Izvor: Profimedia

Ljudožder koji je postavio oglas na društvenim mrežama u kome traži nekoga da bi ga pojeo, iskasapio je svoju žrtvu prije nego što ju je pojeo sa prilogom od kupusa. Armin Mejves (39), uspio je preko oglasa da pronađe dobrovoljnu žrtvu Bernda Brandesa (43), koji je odgovorio na njegov oglas i rekao da želi da bude ubijen i da želi da mu se odgrize pe*is. Majves, koji je kasnije nazvan "Rotenburški ljudožder", žudio je da se hrani ljudskim mesom još od kad je bio dijete i živio u Njemačkoj.

Kada ga je otac napustio kao dijete, Mejves je postao opsjednut serijskim ubicama i uživao je čitajući priču o Henzelu i Gretel. Nije gubio vrijeme da njegov san postane stvarnost i postavio je oglas na forum pod nazivom "The Cannibal Cafe." Ovaj 39-godišnjak je rekao da traži "mladog, dobro građenog čovjeka koji želi da bude pojeden" i dobio je odgovor od Brandesa.

Brandes je kupio kartu u jednom pravcu do Kasela i sreo se sa Mejvesom koji je čekao u kolima. Njih dvojica su stali u apoteku da kupe neke ljekove protiv bolova, a zatim ušli u kuću i imali se*s. Kako je otkriveno, Brandes je htio da odustane od plana, ali je potom progutao 20 tableta za spavanje, popio mnogo sirupa za kašalj i flašu rakije kako bi se pripremio za bol.

Mejves je snimio mučan čin, koji je zabilježio trenutak kada je Brandes izjavio: "Sada uradi to". Inženjer se složio sa Mejvesovim predlogom, koji je djelimično glasio: "Nakon što umreš, vješto ću te isjeckati. Osim koljena i malo mesnatog smeća (koža, hrskavica, tetive), neće ostati mnogo od tebe… Osušiću koljena i samljeću ih brzo… Nećeš biti posljednji , nadam se. Već sam razmišljao da otmem mladu osobu sa ulice."

Mejves je pokušao da ispuni zahtjev svoje žrtve i da mu odgrize penis, ali to nije uspjelo pa je umjesto toga upotrijebio nož. Izvještaji kažu da je pe*is pržio u masnoći koje je pustio zajedno sa začinima uključujući so i biber. Mejves je kasnije ubio Brandesa, okupao ga, a onda raskomadao tijelo. Nakon komadanja je organizovao meso u porcije veličine obroka koje je stavio u svoj zamrzivač. Kanibal je opisao svoj prvi obrok od ljudskog mesa i rekao: "Ukrasio sam sto lijepim svijećama. Izvadio sam svoj najbolji servis za večeru i ispekao komad ramsteka, komad sa njegovih leđa. Nakon što sam pripremio obrok, pojeo sam ga."

Izvor: Profimedia

Opisujući kakav je bio ukus, rekao je: "Prvi zalogaj je, naravno, bio veoma čudan. Bio je to osjećaj koji ne mogu da opišem. Proveo sam preko 40 godina žudeći za tim, sanjajući o tome. A sada sam imao osjećaj da zapravo postižem ovu savršenu unutrašnju vezu kroz njegovo meso. Meso ima ukus svinjetine, ali jače."

Ubica je održao obećanje žrtvi i zakopao njegovu lobanju i druge djelove tijela, koji nisu bili za jelo, u svojoj bašti. Pojeo je 20 kilograma Brandesovog mesa u periodu od 20 mjeseci. Nakon što je nastavio da traži žrtve na mreži, Mejvesa je na kraju prijavio policiji jedan od njih koji je pronašao jezivi snimak u njegovoj kući.

Dijagnostikovan mu je šizoidni poremećaj ličnosti, ali je klasifikovan kao sposoban za suđenje. Ubica je 30. januara 2004. osuđen za ubistvo iz nehata i osuđen na osam godina i četiri mjeseca zatvora. Sljedeće godine tužioci su tražili da mu se sudi za ubistvo i osuđen je na doživotni zatvor u maju 2006. Mejves je postao vegetarijanac nakon svojih zločina.

Tagovi