Svijet

"OVO JE PREVARA, OSTANITE U REDOVIMA!" Dramatično obraćanje Trampa, UPOZORIO birače: Žele da ne stignete da glasate!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Tramp je pozvao svoje birače da ostanu u redovima ispred biračkih mjesta, posebno u Arizoni, gde su zabilježeni tehnički problemi sa glasačkim listićima.

Izvor: Twitter/@RichardGrenell/Screenshot

U SAD se trenutno održavaju izbori na sredini mandata na kojima američki građani biraju predstavnike Predstavničkog doma, Senata, kao i guvernere 36 saveznih država. Iako se rezultati još čekaju, bivši predsjednik Donald Tramp poslao je video poruku svojim biračima preko Tviter naloga svog pristalice Ričarda Grenela.

U snimku je pozvao svoje birače da ostanu u redovima ispred biračkih mjesta, posebno u Arizoni, gdje su zabilježeni tehnički problemi sa glasačkim listićima. "Ne napuštajte red. Ostanite gdje jeste, kažu da mašine ne rade, kažu da im ponestaje papira na različitim lokacijama, u različitim državama", rekao je on, ponovo optužujući demokrate za "prevaru".

"Dešava se mnogo loših stvari. Ostanite gdje ste u redu, ne idite. Znam da ne želite da budete tamo koliko god će pokušavati da vas natjeraju. Žele da ne stignete da glasate, ne smijete to da im dozvolite", rekao je on.