Svijet

UKRAJINA IMA ULTIMATUM ZA PREGOVORE SA RUSIJOM! Moskva pruža ruku pomirenja, Kijev postavio uslov - Zelenski POTPISAO!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Ruski diplomata Andrej Rudenko je izjavio danas da je Moskva otvorena i spremna za mirovne pregovore sa Kijevom.

Izvor: Profimedia/Alexander Lukatskiy/Shutterstock

Visoki ruski zvaničnik i zamjenik ministra spoljnih poslova, Andrej Rudenko, je izjavio danas da je Moskva otvorena i spremna za mirovne pregovore sa Kijevom, prenosi "Russia Today". Kada je upitan da li su mogući bilateralni razgovori Vašingtona i Moskve o Ukrajini, Rudenko je kratko rekao da se to trenutno ne razmatra.

Rudenko je otkrio da je Rusija otvorena za mirovne pregovore sa Ukrajinom, ali pod uslovom da Ukrajina pokaže "dobru volju". On se osvrnuo na to da je Ukrajina usvojila zakon koji zabranjuje bilo kakve pregovore sa Rusijom.

"To je njihov izbor. Mi smo rekli više puta da smo spremni za takve pregovore koji su prekinuti bili svaki put, ali ne našom krivicom", dodao je Rudenko.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je početkom oktobra potpisao dekret o zabrani diplomatskih odnosa sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Navodno će Ukrajina pregovarati sa Rusijom, ali tek kada Rusija bude imala drugog predsjednika države. Uprkos tome, Rusija je napomenula da je spremna i otvorena za mirovne pregovore sa Ukrajinom.