Svijet

UKRAJINA POVRATILA 37% TERITORIJA? Otkriveno koliko su Rusi izgubili od početka "specijalne vojne operacije" - gube RAT?

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Ukrajina je u svojoj akciji kontra ofanzive navodno uspjela da povrati 37 odsto teritorije koju je Rusija "okupirala" 2014. godine.

Izvor: Profimedia

Vojni i političari tvrde da je Ukrajina uspjela navodno da povrati 37 odsto teritorije koju je Rusija "okupirala" od 2014. godine, prenosi "RBK Ukrajina". Prema riječima analitičara, više od 124.000 kvadratnih kilometara ukrajinske teritorije je pod ruskom okupacijom. Od nedelje 6. novembra, Oružane snage Ukrajine uspjele su navodno da oslobode 75.000 kvadratnih kilometara.

Guverner Luganska Sergej Gajdan tvrdi da su ukrajinske trupe navodno uspjele da oslobode devet naselja u Luganskoj oblasti. Otkrio je šta je oslobođeno.

"Oružane snage Ukrajine su već oslobodile 37% teritorije Ukrajine koja je bila pod ruskom okupacijom, odnosno 50% onoga što je Ruska Federacija okupirala nakon 24. februara 2022. godine", navodi se u izvještaju.

Da podsjetimo, Herson je izgubio struju prvi put otkako je počeo rat u Ukrajini 24. februara 2022. godine, pošto je gradonačelnik Kijeva poručio stanovnicima da razmotre napuštanje glavnog grada u slučaju potpunog nestanka struje. U saopštenju za "Telegram", administracija Hersona pod ruskom kontrolom je saopštila da je nestalo snabdijevanje strujom i vodom nakon što su u “terorističkom napadu“ oštećena tri dalekovoda na autoputu Berislav-Kahovka u okupiranom dijelu regiona.