Svijet

SA PUTINOM NE MOŽETE TAKO! LIDERI SU GRDNO POGRIJEŠILI: Erdogan zagrmio - "Evo i Šolc je sada promijenio stav"

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Turski predsjednik je podvukao da su mnogi lideri pogrešili u nakonu kako se ophode prema Vladimiru Putinu, među kojima je i Olaf Šolc.

Izvor: Profimedia

Njemački kancelar Olaf Šolc promijenio je svoj stav prema Rusiji, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za televiziju "A Haber".

"Njemački kancelar Olaf Šolc je prije mjesec dana imao sasvim drugi stav prema Vladimiru Putinu, a sada je promijenio stav prema Rusiji podvukavši da je neophodno da se pronađe zajednički jezik“, rekao je Erdogan.

On je naveo da u uklanjanju problema na međunarodnoj areni veliki značaj ima diplomatija lidera. Erdogan je ranije naglasio da su evropski lideri izabrali pogrešan pristup prema ruskom predsjedniku, jer, prema njegovim riječima, Vladimir Putin nije od onih ljudi koji će ustuknuti kada osjete pritisak. Turski predsjednik je ranije saopštio da je nakon pregovora sa ruskim predsjednikom dogovoreno da se obnovi rad prehrambenog koridora.

Rusija je 29. oktobra objavila da je obustavila učešća u „prehrambenom sporazumu“ UN, koji obezbjeđuje izvoz proizvoda iz ukrajinskih luka zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja. Osim toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN.