Svijet

ŠTA TO RUSI GRADE KOD NUKLEARNE ELEKTRANE ZAPOROŽJE? Dramatično upozorenje Ukrajine - zaposleni ne znaju šta se dešava?!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Ukrajina je zabrinuta zbog misterioznih građevinskih radova kod nuklearne elektrane Zaporožje.

Izvor: Profimedia

Ukrajina je izrazila veliku zabrinutost zbog misteriozne građevine koja se nalazi kod nuklearne elektrane Zaporožje u istoimenoj regiji, prenosi "Njuzvik". Zaporošku oblast kontroliše Rusija, ali sa ruske strane se niko do ovog trenutka nije oglasio i otkrio o čemu je riječ.

Navodno ruski vojnici, koji čuvaju nuklearnu elektranu Zaporožje, ne dozvoljavaju čak ni zaposlenima da priđu i vide o čemu je riječ. Sve je navodno dobro skriveno i trude se ruski vojnici da nikakva informacija ne procuri. Vojni analitičari pretpostavljaju da se radi o instalaciji nekakvog oružja, dok s druge strane smatraju da bi takav potez Rusije bio samoubilački.

Da podsjetimo, nuklearna elektrana Zaporožje se nalazi u Zaporoškoj regiji koja je anektirana 30. septembra. Nakon toga je Ukrajina svojom dugo najavljivanom kontra-ofanzivom povratila djelimičnu kontrolu nad anektiranim teritorijama (Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje). Bitka oko ovih regija traje i dalje.