Svijet

AMERIKA NEMA IZLAZA! Šok objava slavnog režisera Olivera Stouna o ratu u Ukrajini i predsjedniku Bajdenu!

Autor Mia Radulović Izvor Kurir

Oliver Stoun, proslavljeni američki režiser i Oskarovac, ocijenio je da se Sjedinjene Američke Države nalaze u slijepoj ulici iz koje nema izlaza, kako prenosi Kurir.

Izvor: Kurir/Profimedia/Angela Weiss/AFP, Shutterstock, Printscreen/Twitter

Autor filma "DŽFK" napisao je na Fejsbuku da nije vidio "tvrdoglavu stranu" američkog predsjednika Džozefa Bajdena na izborima 2020. i postavio pitanje da li on zaista vjeruje da SAD i dalje mogu da dominiraju unipolarnim svijetom, postajući neprijatelji sa Rusijom i Kinom?

Post Olivera Stouna prenosimo u cjelini:

"Već više od godinu dana radim sa koscenaristom na novom scenariju, za koji se nadam da će se sljedeće godine pretvoriti u dugometražni film. Distribucija "Nuklearne" još uvijek nije izvjesna.

U međuvremenu, mogu samo da kažem da mi je bilo veoma neprijatno zbog ove svjetske situacije. Nisam vidio ovu tvrdoglavu stranu Džoa Bajdena na izborima 2020. Pogrešio sam, kao što su mi mnogi od vas zamjerili. Mislio sam da je zreliji i da je prevazišao ovo razmišljanje. Ali on očigledno ugrožava cio poredak stvari.

Zastrašujuće je da su neokonzervativci poput Viktorije Nuland i Džejka Salivana i istraživačkog centra "Nova američka bezbjednost" toliko zaokupili njegov um.

Kako je kul šahovski potez bio kad je gurnuo Ruse u ovakav ćošak. Da li je Džo ikada razmišljao o posljedicama? Da li on zaista vjeruje da SAD i dalje mogu da dominiraju unipolarnim svijetom, postajući neprijatelji sa Rusijom i Kinom?

Ali i Tramp, u svom obožavanju "Amerike na prvom mjestu" i svojoj žeđi za moći i nasiljem, ne pruža mi alternativu. Kao i 2016. kada sam glasao za Džil Stajn, ne vidim šta da biram u političkom smislu u ovoj sredini u kojoj su mediji jako cenzurisani i kriminalno zanemaruju tačku gledišta druge strane.

Moja zemlja je u slijepoj ulici. Nema izlaza. Tako nam je potreban DŽFK (Džon Kenedi) više nego ikad. Ali gdje je on/ona? Depresivan sam".