Svijet

"DŽOKER" RAZOTKRIO UKRAJINSKE PLANOVE? Rusi trljaju ruke, hakovana američka "Delta" - "Otkriveno je apsolutno SVE"

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Ukrajinski haker koji je navodno promijenio stranu je otkrio da su Rusi navodno dobili sve ključne vojne informacije ukrajinskih oružanih trupa!

Izvor: Profimedia/Mondo / YouTube/ Printscreen/ Greatness in You

Ruska vojska je navodno dobila sve planove komande Oružanih snaga Ukrajine prema tvrdnjama ukrajinskog hakera koji je navodno prešao u Donjecku Narodnu Republiku. On se predstavio pod pseudonimom "Džoker" i navodno je promijenio stranu, piše ruski "Sputnjik".

Prema njegovim riječima, "Džoker" je navodno uspio da hakuje izvesni američki program pod imenom "Delta" koji navodno koristi ukrajinska vojska. Kako on objašnjava, "Delta" je napravljena u Sjedinjenim Američkim Državama po standardima NATO saveza. Serveri ovog programa se navodno nalaze u Dnjepropetrovsku.

"Otkriveno je apsolutno sve, svi podaci kojima raspolaže ukrajinska komanda o svojim i ruskim trupama. Velika datoteka je već poslata gdje treba, a pokazao sam samo mali dio. Pored interaktivne mape koriste se dva otvorena izvora: 'Element' i 'Nekst klaud'. Takođe je korišćena obična 'Gugl' autentifikacija. Svi putevi vode do vojne podmreže 'Damba.org.ua", pojašnjava ukrajinski haker pod imenom "Džoker".

On je ovo saopštio na svom "Telegram" kanalu. Naveo je da se u "Delta" program unose svi podaci o ukrajinskim i ruskim trupama, uključujući koordinate tehnike i brojnost ljudstva. Navodno se informacije ažuriraju u skladu sa obaveštajnim podacima.