Svijet

IRANSKI DRONOVI KOJE RUSIJA KORISTI IMAJU UKRAJINSKE DIJELOVE? Šok u Kijevu, ministarstvo Odbrane hitno pokreće istragu!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Ukrajinski vojni zvaničnici navode da su otkrili ukrajinski dio proizvodnje iranskog drona koji je oboren u blizini luke Odesa u Crnom moru.

Izvor: Youtube/ Ukrainian military TV/Screenshot

Ukrajinska vojska je otkrila dio ukrajinske proizvodnje u iranskim dronovima koje Rusija koristi od nedavno u ratu u Ukrajini. Jedan takav je oboren u nedavnom napadu na luku Odesa u Crnom moru. Ukrajina je optužila Rusiju da iranske dronove koristi za napad na civilne i druge infrastrukturne objekte, piše "Russia Today".

Pogledajte kako izgleda iranski dron

Oružane snage Ukrajine su objavile video na svom zvaničnom jutjub kanalu "Military TV UA" u srijedu. Na snimku se vidi rastavljeni iranski osmatrački i borbeni dron "Mohadžer-6" koji je navodno morao prinudno da sleti jer ga je pogodila PVO. Otkriveno je čije sve dijelove sadrži iranski dron.

"Tri četvrtine komponenti su američke proizvodnje. Tu su i komponente iz Japana, Kine, Švedske i Austrije. I postoji komponenta koja je napravljena u Ukrajini. Jedan jedini, ali postoji. Sada utvrđujemo kako je to moglo dospjeti tamo", rekao je portparol obavještajne službe (GUR) Ministarstva odbrane.

Iranski dron
Izvor: Youtube/Ukrainian military TV