Svijet

RUSIJA IMA NOVI PROBLEM! Država sa kojom dijele više od 1.000 kilometara granice dobija oružje za MASOVNO UNIŠTENJE!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Premijerka Finske Sana Marin je rekla da će Finska dozvoliti NATO savezu, nakon prijema u isti, da razmjesti oružje za masovno uništanje širom te zemlje.

Izvor: Travial/Shutterstock

Premijerka Finske Sana Marin je rekla da će Finska dozvoliti NATO savezu, nakon prijema u isti, da razmjesti oružje za masovno uništanje širom te zemlje. Ona je navela da razmiještanje nuklearnog naoružanja širom Finske trenutno nije vjerovatno, piše "Russia Today".

"Smatrala sam da je veoma važno da ne postavljamo ovakve uslove, niti da ograničavamo sopstveni prostor za manevrisanje kada su u pitanju stalne baze ili nuklearno oružje", rekla je ona danas na finskoj "YLE1" televiziji.

Finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto i ministar Odbrane Anti Kaikonen su obećali ljetos da eventualno članstvo njihove zemlje u Alijansu neće uticati na finsku vojsku. Isto se odnosi i na resurse finske vojske. To konkretno znači da će NATO moći sa oružjem da prolazi kroz zemlju i da razmješta oružje širom zemlje u saglasnosti sa vlastima Finske. Rusija i Finska dijele oko 1.340 kilometara granice.