Svijet

RUSI UDARILI NA BRITANCE - PALE NAJTEŽE OPTUŽBE! Odmah stigao odgovor, ko je kriv za napad na Sjeverni tok?!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Rusija je optužila Veliku Britaniju da je odgovorna za napad na Sjeverni tok!

Izvor: YouTube/Prinscreen/Idiokratija/Danich armed forces

Rusko Ministarstvo odbrane se oglasilo danas povodom napada na Sjeverni tok 1. Oni tvrde da je Vlada Velike Britanije odgovorna za oštećenje gasovoda. Saopštenje se nalazi na njihovom "Telegram" kanalu i u njemu navode da je Velika Britanija odgovorna za "planiranje, izvršenje i logistiku", piše "Russia Today".

Ovo saopštenje ruskog Ministarstva odbrane je u korelaciji sa izjavom ruskog ministra spoljnih poslova koji je naveo da je NATO odgovoran za oštećenje gasovoda "Sjeverni tok" zbog održavanja pomorskih vježbi u neposrednoj blizini sa pomenutim gasovodom. Povodom ovih optužbi, ubrzo se oglasila i Vlada Velike Britanije. Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da Rusija “objavljuje lažne tvrdnje epskih razmjera da su Britanci učestvovali u sabotiranju gasovoda u Sjevernom moru. Da bi umanjili katastrofalno upravljanje nelegalnom invazijom Ukrajine", rusko Ministarstvo odbrane pribjegava lažnim tvrdnjama epskih razmjera, piše "Russia Today".

"Ta izmišljena priča mnogo više govori o raspravama koje se vode unutar ruske vlade, nego što govore o Zapadu", dodaje Ministarstvo odbrane Velike Britanije.