Svijet

NOĆNA BITKA IZNAD NIKOLAJEVA - GORI NEBO! Ukrajinci objavili BRUTALAN snimak, skidaju dronove kamikaze kao od šale!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Ruske snage se i dalje spremaju za odbranu grada Hersona, koji su zauzele.

Izvor: Twitter/@RALee85

Ukrajinska 36. pešadijska brigada marinaca pohvalila se ogromnim uspjehom na Fejsbuku. Oni su objavili 'ekskluzivni video' noćne bitke na nebu iznad Nikolajevske oblasti u kojoj su navodno oborili tri ruska drona kamikaza Shaded-136.

Između ostalih novosti, gradske vlasti su saopštile da je bomba eksplodirala u utorak ujutro u Melitopolju, gradu na jugu Ukrajine koji je okupirala Rusija. Auto-bomba je detonirana u poslovnom centru gdje se nalazi i lokalna radio stanica, rečeno je. Povređeno je pet osoba, među njima i radnici radija, navodi se.

Istovremeno, ukrajinske snage nastavljaju borbu na okupiranim teritorijama. Ruske agencije javile su da je tokom noći u Melitopolju već bilo sedam eksplozija zbog ukrajinskog granatiranja. U izvještaju ukrajinskog Generalštaba od utorka ujutru navodi se da su ruske snage artiljerijski granatirale mnoge delove linije fronta u protekla 24 časa. Borbe su se vodile u blizini Bahmuta i Avdivke u istočnom regionu Donbasa. Ruske snage se i dalje spremaju za odbranu grada Hersona, koji su zauzele. Vojne izjave nisu mogle biti nezavisno provjerene.

Američki institut za proučavanje rata (ISV) istakao je da su ruski vazdušni udari raketama, krstarećim raketama i bespilotnim letelicama naglo smanjeni poslednjih dana. Ovo je vjerovatno zbog nedostatka municije. Uticaj tih bombardovanja je takođe bio ograničen, navodi se.

Zbog smanjenja vazdušnih udara, u Ukrajini su rijeđe izdavana vazdušna upozorenja. U glavnom gradu Kijevu u nedelju i ponedeljak bilo je kratkog vazdušnog upozorenja, ali ne i tokom noći na ponedeljak.