Svijet

OTKRIVEN MONSTRUOZAN PLAN UKRAJINE? Cijelom regionu prijeti katastrofa ako se ovo desi!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Ukrajina navodno planira da digne u vazduh dvije velike brane na rijeci Dnjepar!

Izvor: Youtube/Про Україну!/Screenshot

 Prema tvrdnjama ruske strane, Ukrajina navodno planira da udari na dvije brane na rijeci Dnjepar. Jedan visoki zvaničnik u ruskoj anektiranoj oblasti Zaporožje je rekao da bi svaki napad na branu izazvao veliku poplavu čitavog regiona, uključujući i najveću aktivnu nuklearnu elektranu u Evropi, a to je Zaporožje.

"Postoji mogućnost da iskombinuju dva scenarija. Prvo je da dignu u vazduh Dnjeproges, a nakon toga i hidroelektranu Kahovka", rekao je Vladimir Rogovor danas za rusku novinsku agenciju "TASS".

Dnjeparska hidroelektrana, Dnjeproges, se nalazi u gradu Zaporožju koji je trenutno pod kontrolom Ukrajinaca u određenoj mjeri. Ukoliko bi zaista došlo do eksplozije, grad i svi nuklearni objekti bi bili poplavljeni, naveo je Rogov, a piše "Raša Tudej".

Da podsjetimo, Rusi su upozorili svijet da se Ukrajina sprema da upotrebi "prljavu bombu". Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je rekao da čim to Rusija spominje, znači da se oni spremaju da to urade, a danas se oglasio i Kremlj po tom pitanju. Oni su otkrili da je prijetnja realna i da je ne treba uzimati olako.