Svijet

MEGAN MARKL I PRINC HARI TRAŽILI LUKSUZNU SOBU U DVORCU KEJT I VILIJAMA: Ovako izgleda UNUTRAŠNJOST najvećeg dvorca

Autor Anastasija Đonović Izvor Kurir

Novi princ i princeza od Velsa, Kejt Midlton i princ Vilijam, oboje po 40 godina, preselili su se sa svoje troje djece - princem Džordžom (9), princezom Šarlotom (7) i princom Luisom (4) - iz Londona u Vindzor krajem ljeta, piše Pipl.

Izvor: Profimedia

Dok se petočlana porodica useljava u svoj novi dom, upućeni kažu da će na kraju živjeti u samom zamku Vindzor starom 1.000 godina, u kome su jednu od soba tražili i princ Hari i Megan Markl .

Po prvi put dadilja Marija Turion Boralo živjeće odvojeno od porodice i djece. Princeza Kejt objasnila je da želi da njena djeca imaju što normalnije vaspitanje u njihovim jedinstvenim okolnostima, odričući se kraljevske tradicije držeći princa Džordža kod kuće umjesto da ga boravi u internatu.

Istorijat

Dvorac Vindsor jedna je od najpoznatijih kraljevskih rezidencija u okviru "Rojal Kolekšn Trastu" i ujedno najstariji i najveći naseljeni dvorac na svijetu. Sagrađen je još u jedanaestom vijeku, a spada u jedan od najveličanstvenijih domova u kome je boravilo više od 40 monarha.

Dvorac Vindsor relativno često otvara vrata za javnost. Što je odlična prilika da se pomnije prouči nevjerovatna arhitektura i enterijer velelepne građevine.

Odaje

Dvorac ima dvije vrste odaja - državne stanove i privatne rezidencije, poput luksuznih apartmana koji su tražili Hari i Megan, i soba u koju će se Vilijam i Kejt preseliti sa svojom djecom.

Državni apartmani dizajnirani su za vrijeme vladavine kralja Čarsla II i uprkos tome što su se izvorno koristili za državne dostojanstvenike, ovaj dio je sada otvoren za javnost.

Unutrašnjost privatnih rezidencija rijetko kada se može vidjeti, a samo jedan pogled na kraljičinu privatnu dnevnu sobu, koji se dogodio putem videopoziva tokom pandemije, bio je dovoljan da svakome postane jasno da su istorijske dvorane ono što ovaj dvorac čini zaista posebnim.

Prikladno za kraljevsku porodicu, zidovi dvorca izgledaju gotovo kao da su iz bajke. Zamršeni zlatni listići i ukrasi na zidovima su jasan znak njegove zapanjujuće raskoši i duge i bogate istorije. Rasvjeta nije ništa manje impresivna pa tako brojni lusteri vise u hodnicima i plesnim dvoranama.