Svijet

DJEČAK SE UŠUNJAO U ZATVORENI LUNA PARK, DESIO SE HOROR! Skakao i vozio se sa društvom, molili ga da siđe, ali uzalud!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Dječak (14) se ušunjao u zatvoreni zabavni park u Engleskoj pa poginuo na vožnji.

Izvor: Youtube/uknip 247 Live/Screenshot

Britanske vlasti zatražile su istragu sigurnosti putujućeg zabavnog parka u kojem je 14-godišnji dječak poginuo nakon što se ušunjao sa prijateljima. Mekenzi Krokford-Kuk (14) iz Kenta, umro je 3. avgusta ove godine nakon što je ušao u zatvoreni zabavni park. Zajedno sa prijateljima ušao je u park i skakao na trambolini i drugim atrakcijama prije nego što se zaglavio na jednoj od njih i izgubio život.

Istraga o njegovoj smrti trebalo je da bude završena danas, ali mrtvozornik Katrina Hepburn je odložila čitanje jer želi da ispita upravljača vožnjama, Luka Šaflbotoma, kao i okružno vijeće Dovera, koje je vlasnik zemljišta.

Molili su ga da siđe

"Makenzi i njegovi prijatelji koristili su vožnju van radnog vremena zabavnog parka, koja se završila tragično. Pitanje je koliko je vožnja bila sigurna i kako su dječaci dobili pristup parku", rekla je Hepbern, a prenosi Dejli mejl.

Zabavni park gde se desio užas
Izvor: Youtube/ uknip 247 Live

"Nemam dokaze o tome kako je lokacija bila ograđena i ko je nadgledao prostor u 1 sat posle ponoći", dodala je ona. Dječaci su rekli da je Kroksford-Kuk ušao u vožnju "Bodi Count" uprkos tome što su ga molili da siđe.Nakon penjanja, okliznuo se i pao. Obdukcijom je utvrđeno da mu je grudni koš smrskan i da je preminuo od traumatskih povreda jetre i slezine.

Policija je utvrdila da se ne radi o krivičnom djelu, odnosno da je reč o nemilom događaju, ali su nadležni pokrenuli istragu na okolnosti njegove smrti, gdje je utvrđeno da nije bilo bezbjednosnog nadzora u parku prilikom dolaska maloljetnika tamo.