Svijet

RUSKA OKLOPNA VOZILA PROTIV UKRAJINSKIH TENKOVA! Pogledajte zastrašujući snimak bitke kod Hersona - tlo puca od granata!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Na društvenim mrežama se pojavio snimak borbe ukrajinskih i ruskih trupa u hersonskoj oblasti.

Izvor: Tweet/D.Emery

Na društvenim mrežama se pojavio snimak borbe ruskih i ukrajinskih vojnih vozila. Kamera je bila montirana na ukrajinski tenk koji pripada 25. brigadi ukrajinske vojske i ona je zabilježila borbu koja se odvila navodno prije nekoliko dana u hersonskoj oblasti. U Hersonu borbe intenzivno traju danima jer se ta oblast smatra ključnom za nastavak rata u Ukrajini koji je počeo 24. februara 2022. godine.

Na snimku koji je osvanuo na društvenoj mreži "Tviter" se može videti ukrajinski oklopni transporter MT-LB i tenk T-72. U jednom trenutku se pojavljuju ruska vojna vozila i tu borba kreće. Rusi su u ovoj borbi imali oklopne transportere i tenkove. Snimak traje malo više od jednog minuta i vidi se razmjena vatre, pucanje tenkova, kao i okršaj pešadije i oklopnih vozila. Prema snimku, borba se završila povlačenjem ukrajinske grupe na bezbjednu distancu. Nije poznat dalji ishod borbe nakon kraja snimanja.