Svijet

SRUŠIO SE RUSKI VOJNI AVION! Letjelica pala na dvospratnu kuću, objavljen snimak eksplozije! (VIDEO)

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Do nesreće je došlo u Irkutsku.

Izvor: Twitter/@disclosetv/Screenshot

U Irkutsku se avion Su-30 srušio na kuću u privatnom sektoru, rekao je guverner regiona Igor Kobzev. "Prema preliminarnim podacima, avion SU pao je na dvospratnu kuću u ulici Prževalskog u Irkutsku", navodi se u objavi na njegovom Telegram kanalu.

Regionalni štab Ministarstva za vanredne situacije saopštio je da se lovac Su-30 srušio tokom probnog leta. Kako navodi agencija, avion se srušio na kuću u ulici Pavela Krasilnikova. Površina požara bila je 200 kvadratnih metara. Na mjestu udesa rade spasioci i predstavnici drugih službi, prenose RIA Novosti.

Podsjetimo, 17. oktobra srušio se još jedan avion u Rusiji, a Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da je 13 osoba poginulo, a da je 19 povrijeđeno u padu ruskog borbenog aviona SU-34 u gradu Jejsku, prenosi Russia Today. Avion je završio u stambenoj zgradi koja se zapalila nakon eksplozije letjelice. Piloti su uspjeli da se katapultiraju, a prvih pet spratova zgrade se zapalilo i izbio je veliki požar.

Uzrok nesreće je najvjerovatnije zapaljenje jednog od motora odmah nakon polijetanja, prenjelo je rusko Ministarstvo odbrane.