Svijet

"ČUO SAM KAKO ZUBI MEDVJEDA UDARAJU O MOJU LOBANJU" Sklupčao sam se i pokušao da zovem pomoć, a onda se ZVIJER vratila!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Koledžski rvači Kendel Kamings i Brejdi Louri upali su u zasjedu divljeg grizlija dok su bili u lovu sa saigračima u Nacionalnoj šumi Šošone u Vajomingu

Izvor: Youtube/ KSL News/Screenshot

Dvojica studenata sa američkog univerziteta Juta preživheli su užasan napad kada su išli u lov. Rvači sa koledža bili su u lovu sa svojim saigračima u Vajomingu tokom vikenda kada ih je napao bijesni medvjed. Kendel Kamings i Brejdi Louri prvo su uočili izmet grizlija u šumi, a onda ih je on odjednom napao. "Prije nego što ste mogli da pomislite ili trepnete, medvjed je istrčao tačno ispred mene", rekao je Louri za Foks njuz.

Louri se sklupčao tokom napada i završio sa slomljenom rukom, a tokom operacije je bilo potrebno šest šrafova kako bi mu sastavili ruku. Medvjed ga je ugrizao i za desnu butinu. Kamings je tada viknuo, što je medvjeda natjeralo da krene na njega. Čak je zgrabio medvjeda za uvo pijre nego što ga je izujedao.

"Mogao sam da čujem kako njegovi zubi udaraju o moju lobanju,osjetio sam i kako mi je ujedao kosti, one bi nekako škripale", rekao je za Kauboj Stejt Dejli. "Pozvao sam Lourija da se uvjerim da je dobro i mislim da me je medvjed čuo", rekao je Kamings.

"Nekako je kružio i ponovo me uhvatio." Kada je medvjed prestao da napada, Kamings je mirno ležao da ne bi privukao dalju pažnju. Kamings i Louri lovili su i uživali na otvorenom zajedno sa saigračima Augustom Harisonom i Orinom Džeksonom u Nacionalnoj šumi Šošone.

Medved napao studente
Izvor: Youtube/ KSL News/Screenshot

Louri je uspio da pozove hitnu pomoć i pozvao je svoje saigrače Harisona i Džeksona u pomoć. "Kamins je bio obliven krvlju svuda. Ja i Džekson smo ga naizmjenično nosili", rekao je Harison.

Obojica mladića su helikopterom prevezena u lokalne bolnice u Kamingsu, navodi se u pisanoj izjavi Odjeljenja za divljač i ribu Vajominga. Kamings je nakon napada morao da dobije 60 spajalica u glavi i plastičnu operaciju zbog posjekotina na licu. Vlasnici zemljišta i lovci u regionu prijavili su nedavno povećanje aktivnosti medvjeda na niskim nadmorskim visinama, što je navelo zvaničnike za divlje životinje da upozore da posjetioci budu oprezni.

Tagovi