Svijet

ČOVJEK IZ ALBANIJE UBADAO NOŽEM DVOJICU KOLEGA IZ SRBIJE! Radili zajedno u Njemačkoj, a onda je počeo da ih SJEČE

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Policija je uhapsila napadača iz Albanije koji se tereti za dva ubistva u pokušaju.

Izvor: Shutterstock/Heiko Barth

Albanac (33) pokušao je da ubije kuhinjskim nožem dvojicu svojih kolega poreklom iz Srbije i to dok su zajedno išli u pekaru da kupe doručak u predgrađu Minhena! Kako prenosi portal TZ.de, Albanac je juče ujutru posle krvavog napada uhapšen i prebačen u psihijatrijsku bolnicu.

"Mladić (28) i šef (50), koji su porijeklom iz Srbije, krenuli su sa Albancem na pauzu i produžili u pekaru da kupe doručak. Međutim, on je odjednom potegao kuhinjski nož dok su stajali na stepenicama ispred prodavnice i počeo besomučno da ih ubada. Dobio je nadljudsku snagu i teško povrijedio kolege koje je sjekao i ubadao", navodi portal i dodaje da su muškarci prebačeni u bolnicu, te da je mlađi kolega u kritičnom stanju.

Policija je uhapsila napadača koji se tereti za dva ubistva u pokušaju. "Tužilaštvo je ocijenilo pokušaj ubistva kao podmukao jer je on nož sa oštricom dugačkom 20 cm nosio sa sobom i iznenada nasrnuo na kolege sa kojima se prije toga nije raspravljao", rekao je istražitelj Stefan Bir njemačkim medijima i dodao: "Tokom napada on ih je ubadao po vratu, grudnom košu, leđima. Obojica su operisana, te zbog toga nisu saslušani."

Bir je pojasnio da je ranjeni šef farbare u stabilnom stanju. On je rekao za njemačke medije i i da su očevici krvoprolića zvali policiju, te da je istražni sudija donio odluku da se osumnjičeni smjesti u psihijatrijsku bolnicu. "On pokazuje znake mentalnih bolesti", rekao je Bir.