Svijet

GASNO ČVORIŠTE ĆE BITI U TURSKOJ?! Putin dao predlog Erdoganu, on odmah pristao: "Biće što prije", pa otkrio i gdje!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Predsjednik Turske je region Trakije u evropskom dijelu zemlje nazvao najpogodnijim mjestom.

Izvor: Profimedia

U Turskoj će što prije biti uspostavljeno međunarodno gasno čvorište. Najpogodnije mjesto za taj dan je region Trakije u evropskom dijelu zemlje, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, komentarišući rezultate razgovora 13. oktobra u Astani sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, na kojima se razgovaralo o ovom pitanju.

"Najpogodnije mjesto za centar je Trakija. Zajedno sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, zadužili smo ministre energetike da počnu sa relevantnim poslovima. Imamo nacionalni distributivni centar gasa, ali on će biti međunarodni. Održaćemo neophodne pregovore i odmah početi sa radom. Biće preduzete sve neophodne mjere po pitanju bezbjednosti, mi vršimo preliminarne radove u tom pravcu", rekao je Erdogan novinarima.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je tokom sastanka sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom da je Turska "najpouzdaniji put" za isporuku gasa Evropskoj uniji i predložio da se tamo izgradi, kako je rekao, čvorište za snabdijevanje gasom.