Svijet

RAT SE ZAVRŠAVA KAD SE ONI DOGOVORE! Orban - "Bajden je otišao predaleko"

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Premijer Mađarske Viktor Orban je izjavio da Sjedinjene Američke Države moraju da se dogovore sa Rusijom, a da osoba koja može da okonča rat u Ukrajini je Donald Tramp!

Izvor: Profimedia

Premijer Mađarske Viktor Orban je izjavio da Sjedinjene Američke Države moraju da se dogovore sa Rusijom, piše "Politico". Dodao je da osoba koja može da okonča rat u Ukrajini je bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp! On je ovo rekao tokom panela u Berlinu.

"Ukrajinci imaju beskrajne resurse jer sve to dobijaju od Amerikanaca", rekao je Orban i dodao da samo američka vojna podrška omogućava Ukrajini da nastavi da se bori.

"Zbog toga Amerikanci moraju da se dogovore sa Rusima. I tada će se rat završiti", naveo je premijer Mađarske.

Osvrnuo se na mirovne pregovore i otkrio kakvi oni moraju da budu da bi bili uspješni.

"Onaj ko misli da će se rat završiti rusko-ukrajinskim pregovorima ne živi u današnjem svijetu", istakao je Orban.

On misli da aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nije prava osoba da vodi pregovore o miru jer je, prema njegovom mišljenju, Bajden "otišao predaleko" sa svojim optužbama protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država je u više navrata nazvao predsjednika Rusije Vladimira Putina "ratnim zločincem".

"To bi Bajdenu otežalo sklapanje mira. Ovo će zvučati brutalno, ali nada za mir nosi ime Donalda Trampa", kazao je Orban.