Svijet

TRIJUMF RUSIJE ZAVISI OD 3 STVARI, POZNATO I VRIJEME "PRELOMNOG TRENUTKA"! Nova vojna grupacija jača šanse za POBJEDU!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Predstavnik KGB Belorusije Ivan Tertelj smatra da bi prelomni trenutak u sukobu u Ukrajini mogao da nastupi u periodu od novembra do februara.

10. oktobar 2022, Kijev, Ukrajina: Zgrade uništena ruskim raketnim udarom, Kijev, glavni grad Ukrajine.
Izvor: Profimedia

Predstavnik KGB Belorusije Ivan Tertelj je izjavio da bi prelomni trenutak u ratu u Ukrajini mogao da stupi u periodu od novembra do februara 2023. godine. Prema njegovim riječima, to najviše zavisi od obezbjeđivanja sredstava za mobilizaciju koju Rusija sprovodi.

"Ako Ruska Federacija kvaltetno sprovede mobilizaciju, obezbijedi tehnička sredstva i napredno naoružanje za svoje trupe, uslijediće ključna faza u borbenim dejstvima. Prema našim procjenama, u periodu od novembra ove godine do februara sljedeće nastupiće prelomni period”, izjavio je Tertelj tokom sastanka na kojem je bilo riječi o pitanjima vojno-političke situacije u Belorusiji i u inostranstvu", izjavio je Tertelj, a prenosi ruski "Sputnjik".

Da podsjetimo, u ponedjeljak je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko dogovorio sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom formiranje zajedničke vojne grupacije. To je navodno urađeno zbog zaoštravanja situacije na zapadnim granicama Ruske Federacije.