Svijet

POGLEDAJTE JEZIVI SNIMAK BOMBARDOVANJA U UKRAJINI! Ljudi stajali na semaforu, a u sekundi se ispred njih dogodio PAKAO!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Rusija želi da "zbriše njegovu zemlju s lica zemlje."

Izvor: Twitter/@KyivIndependent/Screenshot

Ruska vojska je u ponedeljak raketirala glavni grad Ukrajine Kijev i mnoge druge gradove. "Ukrajina je pod raketnim napadom, imamo informacije o mnogim pogođenim gradovima u našoj zemlji", saopštio je zamjenik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika Kiril Timošenko na komunikacionoj platformi Telegram.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Rusija želi da "zbriše njegovu zemlju sa lica zemlje". "Pokušavaju da nas unište i zbrišu sa lica zemlje... unište naše ljude koji spavaju kod kuće u gradu Zaporožju. Ubiti ljude koji idu na posao u Dnjepar i Kijev", rekao je Zelenski na Telegramu. "Širom Ukrajine se čuju sirene za vazdušni napad. Rakete udaraju. Nažalost, ima mrtvih i ranjenih."

Pogledajte snimak:

Dnjepar, grad u Dnjepropetrovskoj oblasti na istoku zemlje, bio je među gradovima koje su Rusi granatirali u ponedeljak. Ukrajinski mediji javljaju da su u napadu na tom području najmanje četiri osobe poginule, a najmanje 19 je povrijeđeno.

Guverner Dnjepropetrovske oblasti Valentin Rezničenko rekao je da su rakete pogodile nekoliko mjesta u Dnjepropetrovskoj oblasti. Jedna od raketa koje su pogodile Dnjepar pala je pored autobusa koji je u tom trenutku prevozio civile. Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov rekao je da su svi preživjeli. Na društvenim mrežama pojavio se snimak tog raketnog napada.