Svijet

PRIMJEĆENI RUSKI AVIONI U UKRAJINI! Kijev istrpio 75 raketa - BOMBARDERI lete u pravcu dvije države!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Prema nezvaničnim informacijama, ukrajinski mediji javljaju da su primjećeni ruski avioni duboko na teritoriji Ukrajine!

Izvor: YouTube/Printscreen/TangoSix

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama , ukrajinski mediji prenose da su ruski avioni primjećeni u dubini teritorije Ukrajine. Veća grupa je navodno uočena nad Nikolajevskom oblasti, kako lete prema unutrašnjosti Ukrajine u pravcu Mađarske i Slovačke granice.

Za sada takve zvanične potvrde nema jer je stanje haotično na cijeloj teritoriju Ukrajine gdje je u toku masovno raketiranje širokog spektra ciljeva. Nosilac ove faze operacije je rusko ratno vazduhoplovstvo i general Surovikin, koji je bio komandant za razbijanje krstarećim raketama i avijacijom pobunjenika i džihadista u Siriji. U ovoj operaciji učestvuju bombarderi TU-95 i Tu-160, kao i bombarderi dugog dometa T-22 i taktička avijacija, prije svega jurišnici SU-24 i Su-25, kao i lovci bombarderi SU-30SM i SU-35. Šef ukrajinske vojske kaže da je do sada ispaljeno 75 projektila tokom jutrošnjeg talasa napada. General Valerij Zalužnji tvitovao je da je protivvazdušna odbrana neutralisala 41 projektil. Za sada nije moguće nezavisno potvrditi ovu informaciju.

Da podsjetimo, rano jutros došlo je do raketnog napada na Kijev. Prema prvim informacijama nadležnih, ima 12 ranjenih osoba i pet mrtvih. Pored Kijeva, na udaru su se našli i Žitomir, Hmeljnicko, Dnjepar, Lavov i Ternopolj. Ovo je navodna ruska osveta za pogođeni most na Krimu u subotu 8. oktobra. Oglasio se i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski povodom napada na Kijev. Rekao je da “Rusi pokušavaju da zbrišu Ukrajince sa lica zemlje” i apelovao je na sve građane da ostanu u skloništima.