Svijet

UKRAJINSKE TRUPE ZAUSTAVLJENE U HERSONU! Strahovita osveta Rusije za most na Krimu, na Kijev je ispaljeno 75 RAKETA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ukrajinske trupe su zaustavljene u Hersonu prema riječima zamjenika šefa regionalne administracije Kirila Stremousova!

Izvor: Twitter/screenshot/igorlachenkov

Kiril Stremousov, zamjenik šefa administracije Hersonske oblasti, potvrdio je da su ukrajinske trupe navodno zaustavljene u toj oblasti. On je otkrio kakva je situacija u toj oblasti s obzirom na velike uspjehe ukrajinske vojske u Hersonu u prethodnom periodu.

"Situacije je stabilna. U Hersonu nema panika. Logistika radi kao i obično", rekao je Stremousov.

Da podsjetimo, rano jutros došlo je do raketnog napada na Kijev. Prema prvim informacijama nadležnih, ima 12 ranjenih osoba i pet mrtvih. Pored Kijeva, na udaru su se našli i Žitomir, Hmeljnicko, Dnjepar, Lavov i Ternopolj. Ovo je navodna ruska osveta za pogođeni most na Krimu u subotu 8. oktobra. Oglasio se i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski povodom napada na Kijev. Rekao je da "Rusi pokušavaju da zbrišu Ukrajince sa lica zemlje" i apelovao je na sve građane da ostanu u skloništima.

Šef ukrajinske vojske kaže da je do sada ispaljeno 75 projektila tokom jutrošnjeg talasa napada. General Valerij Zalužnji tvitovao je da je protivvazdušna odbrana neutralisala 41 projektil. Za sada nije moguće nezavisno potvrditi ovu informaciju.