Svijet

"POKUŠAVAJU DA NAS ZBRIŠU SA LICA ZEMLJE!" Oglasio se Zelenski nakon raketnih udara na Kijev, sirene ne prestaju da rade

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se oglasio nakon raketnih udara na Kijev ovog jutra!

Izvor: RTS/screenshot/Twitter/screenshot/Ukraine66251776

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se kratko oglasio nakon stravičnih raketnih udara na Kijev ovog jutra. Ovo je prvi napad na prestonicu Ukrajine posle nekoliko meseci. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, je potvrdio da su se eksplozije čule u centru grada, u okrugu "Ševčenko", prenosi britanski "BBC". Napadi na grad se dešavaju dva dana nakon što je jedini most koji povezuje Rusiju sa okupiranim Krimom oštećen u eksploziji. Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je okrivio ukrajinske obaveštajne službe za, kako je rekao, akt terorizma.

"Pokušavaju da nas unište i zbrišu sa lice zemlje. Hoće da pobiju naše ljude koji spavaju u Zaporožju. Da ubiju ljude koji idu na posao u Dnjepar i Kijev. Upozorenja za vazdušnu opasnost ne prestaju. Projektili nastavljaju da padaju. Nažalost, ima mrtvih i ranjenih. Molim vas da ne napuštate skloništa. Čuvajte sebe i svoje voljene. Držimo se i budimo jaki", napisao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na svom "Telegram" kanalu, prenosi britanski "Gardijan".

U napadu na Kijev ima poginulih kaže ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko. Eksplozije su zabeležene u Kijevu, Žitomiru, Hmeljnickom, Dnjepru, Lavovu, Ternopolju. Najmanje pet eksplozija čulo se u centru Kijeva ujutru 10. oktobra.

Nažalost, ima ranjenih i poginulih na nekoliko mesta“, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.