Svijet

PUTIN POTPISAO, KREĆU MJERE "OSVETE"! Krim postaje novo žarište rata, vanredno u Kremlju- FSB uzima stvar u svoje ruke!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas uredbu o jačanju mjera za zaštitu transportnog prelaza kroz Kerčki moreuz.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas uredbu o jačanju mjera za zaštitu transportnog prelaza kroz Kerčki moreuz. On je poručio da treba da se pojačaju mjere za zaštitu transportnog prelaza kroz Kerčki moreuz, kao i energetskog mosta električne mreže i magistralnog gasovoda, saopštila je pres služba Kremlja, prenjele su "RIA Novosti". Precizira se da će Federalna služba bezbjednosti organizovati i koordinisati mjere zaštite.

"Povjeriti Federalnoj službi bezbjednosti Ruske Federacije ovlašćenje da organizuje i koordiniše mjere za zaštitu transportnog prelaza kroz Kerčki moreuz, elektroenergetskog mosta Ruske Federacije do poluostrva Krim i magistralnog gasovoda Krasnodarska teritorija", navodi se u tekstu uredbe.

Ovo se dešava nakon velike eksplozije koja se jutros dogodila na Krimskom mostu. Rusija navodno priprema veliku osvetu. Istraga je i dalje u toku, ali se zna da su prema prvim informacijama stradale tri osobe. Uzrok eksplozije još uvek nije poznat. Snimci pokazuju da je dio mosta srušen i da zahvaćeni dio gutaju plamenovi i sada Rusija navodno priprema osvetu. Pojavio se i stravičan snimak eksplozije na Kerčkom mostu.

Rusija je postavila i novog generala nakon niza poraza koje je doživjela poslednjih nekoliko dana. Radi se o generalu Sergeju Surovikinu koji je proglašen za “ozloglašenog, korumpiranog i brutalnog generala, čak i po standardima ruske vojske”.