Svijet

"RUSIJA ĆE BITI PORAŽENA DO BOŽIĆA"! Ukrajinska kontra ofanziva uništava sve pred sobom - bliži se KRAJ RATA?!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Bivši general američke vojske Ben Hodžis pozdravio uspjehe ukrajinske vojske i naveo je da bi Rusija mogla da bude poražena do Božića!

Izvor: YouTube/screenshot/hromadske/twitter/@oleksiireznikov

Bivši general američke vojske Ben Hodžis pozdravio je uspjeh ukrajinske armije i rekao je da bi Rusija mogla da bude poražena do Božića. Hodžis, koji je bio komandujući general američke vojske u Evropi do 2018. godine, rekao je za "Tajm"s da ruska odbrana pada, prenosi "Yahoo".

"Na osnovu onoga što vidimo stiče se utisak da sve kolabira, bar u oblasti Donbasa, i vjerujem da će Rusi, do kraja godine, biti potisnuti tamo gdje su bili prije 23. februara, na mjesto gdje su bili prije invazije", izjavio je Hodžis.

Viši britanski zvaničnik potvrdio je ove procjene dodajući da će Putinove snage biti primorane da se povuku iz Donbasa u Rusiju do kraja godine. Hodžis je opisao rusku vojsku kao “poraženu armiju”. Komandir smatra da će ukrajinska vojska uspjeti da povrati poluostrvo Krim.

Da podsjetimo, nakon velike eksplozije koja se jutros dogodila na Krimskom mostu, Rusija navodno priprema veliku osvetu. Istraga je i dalje u toku, ali se zna da su prema prvim informacijama stradale tri osobe. Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat. Snimci pokazuju da je dio mosta srušen i da zahvaćeni dio gutaju plamenovi i sada Rusija navodno priprema osvetu.

Ukrajina je u prethodnim danima od ruske aneksije 30. septembra četiri ukrajinske oblasti (Herson, Zaporožje, Lugansk i Donjeck) ostvarila nekoliko uspjeha i Rusija je navodno izgubila kontrolu nad dvije od četiri prisvojene teritorije. Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u srijedu zvanično i potpisao federalne ustavne zakone o prijemu pomenute četiri oblasti u sastav Ruske Federacije. Međutim, šef ruske uprave u Hersonu Kiril Stremousov je objavio u utorak da je ukrajinska kontraofanziva u Hersonu zaustavljena. Ukrajina je sprovela munjevitu kontra ofanzivu nakon gubitka četiri regije, a navodno je i otkrivena taktika putem koje su te akcije izvedene.