Svijet

"STAV MOSKVE SE NIJE PROMJENIO"! Putin zaprepastio čitav svijet, a sada je poznato sve za korišćenje NUKLEARNOG oružja!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Marija Zaharova, portparolka Ministarstva odbrane Rusije, održala je konferenciju za novinare na kojoj je govorila o nuklearnom oružju.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK/Profimedia

Portparolka Ministarstva odbrane Rusije, Marija Zaharova, obratila se medijima danas i govorila je o nuklearnom oružju kao i o njenom potencijalnom korišćenju u ratu u Ukrajini koji traje od 24. februara 2022. godine. Ona je navela da Rusija ima princip da se nikada ne dozvoli vođenje nuklearnog rata.

"Rusija ostaje u potpunosti posvećena principu da nikada ne dozvoli vođenje nuklearnog rata. Stav Moskve prema kojem nuklearni rat nikada ne smije početi se nije promenio", izjavila je Zaharova.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u septembru rekao da Ruska Federacija ima u svom arsenalu "raznoliko razorno oružje" i da će "upotrebiti sve što ima" da odbrani Rusiju. Navodno, Vladimir Putin pod "Rusijom" smatra i nova četiri regiona koja je Rusija aneksirala u petak 30. septembra. Predsednik Rusije je tada rekao: "Ovo nije blef", aludirajući na potencijalno korišćenje nuklearnog oružja i to je uznemirilo ceo svet, navode vojni stručnjaci

Da podsjetimo, Ukrajina je u prethodnim danima od ruske aneksije 30. septembra četiri ukrajinske oblasti (Herson, Zaporožje, Lugansk i Donjeck) ostvarila nekoliko uspjeha i Rusija je navodno izgubila kontrolu nad dvije od četiri prisvojene teritorije. Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u srijedu zvanično i potpisao federalne ustavne zakone o prijemu pomenute četiri oblasti u sastav Ruske Federacije. Međutim, šef ruske uprave u Hersonu Kiril Stremousov je objavio u utorak da je ukrajinska kontraofanziva u Hersonu zaustavljena. Ukrajina je sprovela munjevitu kontraofanzivu nakon gubitka četiri regije, a navodno je i otkrivena taktika putem koje su te akcije izvedene.