Svijet

UZNEMIRUJUĆE! OVDJE SU UKRAJINSKI ZAROBLJENICI MUČENI I ŽIVI ZAKOPAVANI! Jeziva tortura - Čulo se strašno vrištanje

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Ukrajinska policija objavila se snimke podruma za koje tvrde da je bilo mučilište za ukrajinske zarobljenike.

Izvor: Facebook/Sergej Bolvinov

Ukrajinska policija saopštila je da je njihova vojska nakon oslobođenja sela Piski-Radkivski u Harkovskoj oblasti pronašla prostoriju u podrumu porodične kuće u kojoj su Rusi mučili vojnike i civile, prenosi Indeks. Detalje o tome šta je pronađeno u prostoriji objavio je Sergij Bolvinov, jedan od rukovodilaca policije u pomenutoj oblasti.

"Odatle su komšije čule stalne vriske. Istražitelji su u selu pronašli strašno mučilište. Nakon deokupacije regiona, policija je dobila izjave o kolaboracionistima i zločinima ruske vojske, kao i svjedočenja mještana. Poslije oslobođenja sela Piski-Radkivski, mještani su se obratili policiji i prijavili da ruska vojska u podrumu jedne od kuća drži zarobljenike - mještane, protivterorističke snage i zarobljenike iz oružanih snaga", rekao je Bolvinov.

"Policija je trenutno definitivno upoznata sa torturom zakopavanja živih ljudi u zemlju i upotrebom gas maske sa krpom koja tinja. Dildo, kutija sa nizom pocepanih proteza, žice sa užadima i pismo sa intervjuom jedne osobe. Muškaraca koji su se tamo nalazili su takođe pronađeni u mučilištu. Policiji su poznata imena vojnika koje su Rusi zlostavljali. Istražitelji i tužioci rade na utvrđivanju svih činjenica koje su se dešavale u ovom mučilištu. Pravda će pronaći svaki krivična krivica“, dodao je on.