Svijet

MEDICINSKA SESTRA IZ PAKLA! Ubila 7 BEBA, pokušala da ubije još 10 - Na sudu se pojavila u crnom odijelu!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Lusi Letbi (32) suočava se sa optužbama da je ubila pet dječaka i dvije djevojčice i pokušala da ubije još pet dječaka i pet djevojčica, između juna 2015. i juna 2016.

Izvor: Twitter/CrimeLDN

Danas je počelo suđenje jednoj medicinskoj sestri optuženoj za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva još 10 beba. Lusi Letbi (32) suočava se sa optužbama da je ubila pet dječaka i dvije djevojčice i pokušala da ubije još pet dječaka i pet djevojčica, između juna 2015. i juna 2016. godine.

Lusi Letbi iz Hereforda, Herefordšir, je radila u odeljenju za novorođenčad u bolnici Grofica od Čestera u Česteru u vrijeme navodnih ubistava i navodnih pokušaja ubistva. Optužena negira sve navode. Lusi se danas pojavila na optuženičkoj klupi u Mančesterskom sudu u skroz crnom odijelu.

Lusini roditelji, Džon (76), i Suzan (62), posmatrali su kako se postupak prenosi u aneksne sudnice kojima su prisustvovale porodice mrtve djece i novinari. Sudski nalog zabranjuje prijavljivanje identiteta preživjele i preminule djece koju je Lusi navodno napala i zabranjuje identifikaciju roditelja ili svjedoka povezanih sa djecom.

Procijenjuje se da će suđenje u Mančesteru trajati do šest mjeseci. Ročište je odloženo do četvrtka kada se očekuje da će se održati pravna rasprava. Ranije ove godine, Letbijeva je prvobitno bila optužena za ubistvo osam beba i pokušaj da ubije još 10 beba.