Svijet

RAT NA MREŽAMA! Pokačili se milijarder i Zelenski zbog Ukrajine - Mask predložio okončanje rata!(FOTO)

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Milijarder Ilon Mask je dao nekoliko prijedloga za okončanje rata u Ukrajini, a na to mu je na Tviteru odgovorio predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski!

Izvor: Profimedia

Ilon Mask je na Tviteru dao prijedlog da se zaustavi rat u Ukrajini. Objavio je i anketu u kojoj svoje pratioce pita da li se slažu sa njim. "Ukrajinsko - ruski mir: Ponoviti izbore pripojenih regiona pod nadzorom UN. Rusija će otići ako je to volja naroda. Krim je formalno dio Rusije, kao što je bio od 1783. godine (do greške Hruščova). Vodosnabdijevanje Krima je obezbijeđeno. Ukrajina ostaje neutralna", napisao je Mask. 

"Ovo je vjerovatan ishod na kraju. Samo je pitanje koliko ljudi mora da umre prije toga", napisao je Mask i dodao da je jedan od mogućih ishoda nuklearni rat. Za Maskov prijedlog do sada je glasalo skoro 760.000 ljudi. Njih 60 odsto se ne slaže sa njegovom idejom, po kojoj je Ukrajina obavezna da bude neutralna, a Krim ruski. Brojni Ukrajinci su bijesni na Maska zbog ankete koju je objavio na svom Tviter profilu.

Odgovorio mu savjetnik Zelenskog

Odgovorio mu je Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog premijera Volodimira Zelenskog.

"Ilone Musk, evo boljeg mirovnog plana.

1. Ukrajina oslobađa svoje teritorije, uključujući i aneksirani Krim.

2. Rusija pravi demilitarizaciju i obaveznu denuklearizaciju kako ne bi više mogla da predstavlja prijetnju drugima.

3. Ratni zločinci idu pred međunarodni sud.

Hajde da glasamo?", napisao je Podoljak.

Geraščenko: Onda neka SAD vrate Aljasku Rusiji

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, takođe je kontaktirao Maska pod tim saopštenjem.

"Onda poslije toga, Aljasku treba vratiti Rusima. I ona je bila ruska, a Putin voli da 'skuplja ruske zemlje'. Dakle, očigledno, SAD bi trebalo da im se obavežu i vrate Aljasku prije nego što joj Rusija objavi rat“, napisao je Geraščenko.

U polemiku se uključio predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji je objavio anketu u vezi sa Maskom. "Koji Mask vam se više sviđa, onaj koji podržava Ukrajinu ili koji podržava Rusiju", upitao je Zelenski u anketi na Tviteru.