Svijet

POJAVIO SE NOVI SERIJSKI UBICA?! Ubija isto kao Džefri Dahmer - sve žrtve su OVE STAROSTI!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Građani Kalifornije su upozoreni da se čuvaju jer policija otkrila da je pet odvojenih ubistava povezano, a da je serijski ubica na slobodi!

Izvor: Youtube/CBS Evening News CBS Evening News/Screenshot

Policija strahuje da serijski ubica, koji je ubio pet muškaraca u Kaliforniji, slobodno šeta ulicama. Detektivi su rekli da traže "osobu od interesa" i objavili sliku muškarca na kojoj se vide samo obrisi. Šef policije Stoktona Stenli Mekfeden oglasio se na Fejsbuku u subotu 1. oktobra da apeluje na pomoć javnosti. On je upozorio da su pucnjave - od kojih se svaka dešavala u slabo osvetljenim prostorima - serijske prirode i verovatno povezane. "Po definiciji, ovo biste verovatno mogli nazvati serijskim ubistvima", rekao je za CBS Nevs.

Sve žrtve su muškarci, starosti od 21 do 54 godine. Policija veruje da dokazi o vatrenom oružju takođe povezuju svako od ubistava. Grad Stokton izdao je nagradu od 75.000 dolara, dok su Stokton Krajm Stopersi ponudili još 10.000 dolara. Na Fejsbuku, Mekfaden je nastavio: "Opet, naši detektivi i službenici operativne grupe rade danonoćno na ovim istragama. Posvećeni smo zaštiti naše zajednice i rešavanju ovih slučajeva koristeći sve resurse koji su nam na raspolaganju, uključujući VAS. Treba nam VAŠA pomoć!!!! Ako neko ima informacije u vezi sa ovim zločinima, odmah nas pozovite. Molim vas, zapamtite da naše žrtve imaju ožalošćene članove porodice kojima je potrebno rešenje. Ako nešto znate, recite nešto."

serijski ubica
Izvor: YouTube/ CBS Evening News

Takođe je upozorio na širenje dezinformacija, rekavši: "Znam da postoji mnogo izvora koji govore o ovoj istrazi. Time su se širile dezinformacije." Policija je objavila vremenski raspored ubistava. Gradonačelnik Stoktona Kevin Linkoln rekao je: "Nijedna porodica ne bi trebalo da šeta gradom u strahu ili da gleda preko ramena."

8. jul

Ubistvo 35-godišnjeg belca koje se dogodilo u bloku 5600 Kermit Lejn. Zločin se dogodio u 00:31.

11. avgust

Ubistvo 43-godišnjeg Hispanskog muškarca koje se dogodilo u bloku 4900 Vest Lejn. Zločin se dogodio u 21.49 časova.

30. avgust

Ubistvo 21-godišnjeg Hispanopola u bloku 800 E. Hamer Lejn. Zločin se dogodio u 6.41.

21. septembar

Ubistvo 52-godišnjeg Hispanskog muškarca u bloku 4400 Mančester avenije. Zločin se dogodio u 4:27 sati.

27. septembar

Ubistvo 54-godišnjeg Hispanopola u bloku 900 Porter Avenue. Zločin se dogodio u 01:53.