Svijet

GORE RUSKE ZASTAVE NAKON OSLOBOĐENJA GRADA! Ukrajinci slave veliku pobjedu, Rusi priznali da su u obruču! (FOTO)

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Ukrajinska vojska je juče u toku dana navodno uspjela da oslobodi veći dio grada Liman koji je pripadao ruskim trupama, a danas su se pojavili na društvenim mrežama snimci ukrajinskih vojnika koji "čiste" grad i pale ruske zastave nakon oslobođenja policijske stanice!

Izvor: Twitter/@lukeharding1968

Ukrajinci su nakon dugih borbi oslobodili Liman od Rusa, a oko 13 sati juče su podigli zastave na zapadnom ulazu u grad. Novinar britanskog "Gardijana" Luk Harding objavio je na društvenoj mreži "Tviter" video snimak ukrajinskih vojnika kako podižu zastavu ispred znaka na ulazu u grad Liman. Prethodnih dana vodile su se žestoke bitke za kontrolu nad Limanom, a u petak su i ruske snage priznale da su "u obruču" ukrajinskih snaga.

Procjenjuje se da je u Limanu navodno ostalo oko 5.000 ruskih vojnika koji brane svoje položaje. Na društvenim mrežama širi se informacija da je Liman oslobođen, ali zvanične potvrde o tome i dalje nema. Na društvenoj mreži "Tviter" je pomenuti novinar "Gardijana" objavio snimak ukrajinskih vojnika koji pale ruske zastave nakon oslobođenja policijske stanice u gradu Limanu. Ovaj grad važi za važno strateško mjesto i zbog toga su intenzivirane bitke u njemu.

"Sprovode se mere stabilizacije”, poručile su ukrajinske oružane snage.