Svijet

PUTIN MOŽE DA NAPADNE AMERIKU I EVROPU IZ SVEMIRA! Upozorenje britanskog šefa oružanih snaga - već nam je POKAZAO kako!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Vladimir Putin može da napadne Ameriku i Evropu iz svemira, upozorava

Izvor: YouTube/Forces news

Oficir Kraljevske mornarice Britanije, ser Toni Radakin, izjavio je da bi Vladimir Putin mogao da napadne zemlje osim Ukrajine, i to iz svemira. Amerika ili evropske nacije mogle bi da se nađu na udaru koji bi bio izveden na potpuno neočekivani način.

Šef oružanih snaga Britanije, admiral ser Toni Radakin, govorio je za britanski "Telegraf" i iznio ove zabrinjavajuće prognoze, rekavši da Rusija ima kapacitete za napad iz svemira, ispod vode ili nuklearnim oružjem.

Oficir je govorio nakon eksplozija na Sjevernom toku 1 i 2, čiji tačni uzrok još uvijek nije utvrđen, ali većina evropskih lidera izrazila je duboku zabrinutost da je u pitanju sabotaža ruskog gasovoda.

Izvor: Shutterstock/YouTube/screenshot/Sky News

"Putin ne želi rat sa NATO, ali mi moramo da budemo odlučni u namjeri da razrješimo krizu i prevaziđemo sve veću prijetnju ruske agresije. U pitanju je užasan rat, dostojan prezira, ali sam prijatno iznenađen jer Rusija za sada ne uspijeva da ostvari svoje vojne ciljeve", kazao je on.

"Ali Rusija ima kapacitete za napad iz svemira, na Ameriku ili evropske nacije. I već smo to vidjeli krajem prošle godine, kada je raznijela sopstveni objekat u svemiru i kao posledicu ostavila razaranje i otpad. Rusija ima nuklearne kapacitete, kao i mogućnosti za podvodni napad", rekao je on.

Kada je prošlog novembra Rusija projektilom raznela jedan od svojih satelita, NATO je osudio taj čin i nazvao ga jasnim dokazom da Moskva razvija nove oblike naoružanja.